History Craynbergh

“Hof van Craynbergh” is gelegen op de hoogste heuvel van Keerbergen “de Kraaibergh” in het historisch pand “Hotel Sans Soucis”.

1927 : Sans Souci werd gebouwd als eerste groot chique hotel op de “Kraaibergh” vlakbij de Rijmenamse grens in een domein van meer dan 10ha. Aan den dikke boom.
1926-1963 : Hotel Sans Soucis was in die tijd een geschikte locatie voor de Bourgeoisie van Brussel om de frisse dennenlucht van het mondaine Keerbergen op te snuiven.
1964 : De uitbating van hotel Sans Soucis werd stopgezet en de eigenaar baron “De Jamblinne de Meux” liet het pand verbouwen naar een burgerlijk kasteeltje.
1995 : Na tal van renovatiewerken werd de oude Sans Souci herboren en kreeg de naam “Hof van Craynbergh”. Ann en Ignace kochten het als een vervallen pand en hebben heel wat moeten restaureren om het burgerlijk kasteeltje terug zijn allure te geven. De charme en de historische facetten, de sfeer van vroeger, zijn voor een groot deel bewaard gebleven.
2006 : Een mijlpaal in de geschiedenis van “Hof van Craynbergh” is de uitbreiding van het restaurant met een prachtige, stijvolle  oranjerie. Het is sfeervol en uniek voor Keerbergen en omgeving. De uitbreiding is gerealiseerd om de klant meer ruimte aan te bieden als gastronomisch restaurant. Suplementair is er een salonnetje voorzien om de aperitief in een cosy ruimte te serveren. De oranjerie is ook de ideale ruimte om   stijlvolle feestdiners op gastronomisch niveau te verzorgen: communie-, jubileum-, doop-, verjaardags-, familie-, bedrijfsfeesten en seminaries van 20 tot 50 personen. In het verlengde van de oranjerie ligt ons uniek terras temidden van het Keerbergs groen. Ideaal voor de zomer ‘aperitief of diner op het zonnig terras’
2012 : Hof van Craynbergh is uitgegroeid tot een zaak dat de prioriteit legt op persoonlijkheid met garantie voor kwaliteit. Dit jaar hebben we de keuze gemaakt om het zeer persoonlijk aan te pakken. Chef Ignace werkt persoonlijk om de gerechten inventief met passie te bereiden. David heeft na zijn 6 jaar opleiding aan de hotelschool Spermalie (Brugge) de verantwoordelijkheid over de zaal. Ann neemt de taak als gastvrouw op zich samen met de verfijnde decoratie en aankleding van de zaal en omgeving.
september 2012:  De creatieve passie bij Ann begint weer te groeien en ze start met een eigen Keramiekatelier “Ann@Craynbergh” waar ze haar borden, tafelgerei, en -decoratie allemaal zelf ontwerpt en maakt om de gerechten op de Craynbergh zeer persoonlijk te presenteren.
2013: David heeft zijn 6-jarige opleiding op “hotelschool Spermalie – Brugge” met glans afgewerkt. Een mooie basis om Hof van Craynbergh een meerwaarde te geven als sommelier. Hij zal als zaalverantwoordelijke de gasten bijstaan bij het maken van de wijnkeuze. Hij heeft ook een assortiment ‘Gin met Flavour’ uitgekozen.
1 oktober 2014: Na zijn opleiding van Spermalie heeft David de specialisatie als “chocolatier”aan de Piva te Antwerpen behaald en start op 1 oktober 2014 met zijn eigen chocolade-atelier “H-chocolate” in het pand van Hof van Craynbergh. Het ontwikkelen van speciale, fijne, pure, originele…. pralines is een echte passie geworden.
12 november 2015: 20 jarig bestaan van Hof van Craynbergh. Wij danken onze klanten voor het 20-jarig vertrouwen.
17 maart 2018: opening “Artisann” te Knokke op het lichttorenplein. Ann opent haar keramiekatelier waar eigen werk wordt verkocht gecombineerd met 12 Belgische keramisten .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.